F. T.

Imaginea pe care o vedeți face nu cât o mie de cuvinte, ci cât niște arbori cu nesimțire tăiați !
Face, dacă vreți, cât o bătaie de joc la adresa acelora despre care, nu mai târziu de ieri, scriam că pun mâna pe cazma și sapă gropi. Și plantează. Au plantat și vor mai planta nu numai angajații Direcției Silvice Prahova, ci și elevi, reprezentanți ai diverselor instituții din județ, al căror nume, generic, este “voluntari”.
Da, imaginea pe care o vedeți reprezintă – potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova – “un camion identificat pe raza localității Mizil, plin cu lemne de foc esență tare, dar pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta avizul de însoțire”.
Șofer – după cum a precizat Nicoleta Cadar, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei prahovene – era un bărbat din localitatea Dragomirești, județul Dâmbovița, și care “a fost sancționat contravențional pentru încălcarea Legii 171/ 2010, art. 19, alin. 2, lit. c, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat unui reprezentant al Ocolului Silvic Verbila.
N-am scris, ce-i drept, care era cantitatea de material lemnos din camion: “numai” 2, 2 metri cubi.
Dar, cum aminteam mai sus, nu neapărat metrii cubi preluați în custodie de către reprezentanții Ocolului Silvic Verbila contează, ci sfidarea, dacă vreți, la adresa Direcției Silvice Prahova, care în această primăvară a oferit, cu titlu gratuit – după cum tot în ziarul nostru de ieri am amintit – puieți primăriilor, pentru a împăduri județul.
Restul este… nu știm să scriem ce anume ! Completați dumneavoastră !