Petre Apostol

La Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, etapa finală a Campionatelor Naţionale de Judo rezervate juniorilor 1 (U21). La competiţie au luat parte 262 de sportivi de la peste 65 de cluburi din ţară, printre care s-au regăsit şi nouă reprezentanţi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.
Dintre sportivii prahoveni, trei au reuşit să urce pe podiumul de premiere, iar trei s-au situat pe locul al şaptelea.
Cea mai strălucitoare medalie de la gruparea prahoveană a fost obţinută de Diana Marcu, la categoria 78 kg, aceasta pierzând finala disputată în compania sportivei Hanna Kosza, de la CSŞ Mircurea Ciuc.
Celelalte două medalii din tabăra ploieşteană au fost de bronz, obţinute de Antonio Minigote (60 kg) şi Andrei Baicu (+100 kg).
La categoria 60 kg, Antonio Minigote a pierdut primul meci, cu sportivul care avea să-şi adjudece titlul naţional, Mircea Tomescu (CSŞ Focşani), astfel că a intrat în recalificări pentru medalia de bronz. Iar sportivul ploieştean a câştigat toate cele trei partide disputate din această fază, cu Botond Antal (CSŞ Miercurea Ciuc), Matei Tăbăcaru (LPS Roman), respectiv Eduard Petrescu (CS Mioveni), urcând pe a treia treaptă a podiumului.
La categoria +100 kg, Andri Baicu a ajuns până în semifinale, după ce a trecut de Raul Lakatos (CS Victoria Nădlac) şi de Alex Mierluţ (LPS CSŞ Bihorul Oradea), însă a cedat în penultimul act, în disputa cu Alexandru Roman (CS Dinamo Bucureşti), cel care avea să-şi adjudece medalia de aur.
Andrei Baicu a evoluat, apoi, în lupta pentru medalia de bronz, cu Ovidiu Pătulea (CSŞ CSM Târgovişte), pe care a câştigat-o, urcând pe a treia treaptă a podiumului.
De la gruprarea ploieşteană, Codruţa Lungu (52 kg), Marius Colţ (66 kg) şi Radu Mărculescu (55 kg) au ocupat locul al şaptelea.
În clasamentul pe medalii, CSM CFR CSŞ Ploieşti a ocupat locul 12 din 30 de grupări care au punctat în ierarhie.