• Grăsimea de porc, în top 10 cele mai nuritive alimente. După ce au analizat peste 1.000 de mâncăruri raw, cercetătorii au făcut un clasament al ingredientelor care oferă cea mai bună balanță ale cerințelor tale nutriționale zilnice și au descoperit câteva surprize. Iar grăsimea de porc este una dintre cele mai mari surprize ale acestui clasament și este mai sănătoasă decât grăsimea de miel sau vițel. De asemenea, este o sursă bună de vitamina B și minerale, care sunt vitale pentru organismul uman, potrivit Unica.
  • „Simptomele accidentului cerebral vascular sunt multiple pentru că depinde unde apare, însă cele mai frecvente sunt următoarele: deficitul motor, scăderea forței într-un anumit segment al corpului, la o mână și un picior, la o mână, sau poate devia colțul gurii, adică pareza facială. Scăderea forței este un semn de alertă maximă. Alt semn e tulburarea de sensibilitate, adică nu mai simți pe jumătate de corp, de față, sau nu mai vezi în partea dreaptă sau stângă, apariția bruscă a unei vederi duble. Tulburarea de limbaj, dintr-o dată pacientul nu mai înțelege bine ce spui sau el nu se mai poate exprima bine”, a explicat prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, potrivit Doctorul zilei.
  • Hepatita C este vindecabilă. În România, din cele aproximativ 650.000 de persoane infectate cu virusul hepatitic C, doar în jur de 40.000 au primit tratamentul specific. În ţara noastră, este aprobată schema de terapie cu peg-interferon şi ribavirină, pentru 6 sau 12 luni, tratament ce asigură o rată de răspuns în circa 60% din cazuri. De asemenea, există și anumite scheme de tratament fără interferon, cu o rată de succes foarte bună. Rezultate în tratamentul hepatitei C dă și tripla terapie. Odată cu introducerea noilor tratamente fără interferon, șansa de vindecare a persoanelor cu hepatita C este de peste 90%, scrie Click.
  • Dieta ketogenică, un pericol pentru sănătate: creşte tensiunea. Testată pe şoareci, după doar patru săptămâni, aceştia se confruntau cu tensiune crescută. Acum, experţii vorbesc despre pericolele la care ne expunem în urma acestei diete. În Statele Unite, unul din trei adulţi are probleme cu hipertensiunea, dintre care două treimi suferă de această problemă din cauza kilogramelor în plus. Hipertensiunea cauzează treptat creşterea presiunii în sânge prin artere. Aceasta poate duce la rupturi, cheaguri de sânge sau chiar sângerări interne, potrivit CSID.
  • Un stil de viață nesănătos alcătuit din consumul de alimente nesănătoase, o viață sedentară, fumatul, obezitatea fac ca organismul să producă o cantitate mai mare de colesterol LDL. Din punctul de vedere al dietei, cel mai bun mod de a scădea nivelul colesterolului este reducerea consumului de grăsimi saturate și al celor trans. Practic, reducerea acestor grăsimi înseamnă limitarea consumului de carne roșie și de produse lactate. Dar și limitarea alimentelor prăjite sau procesate, potrivit Doctorul zilei.