F.T.

O spunem fără nicio rezervă: zace, în câte unii, o nesimțire fără margini. Nesimțire și nimic altceva, câtă vreme este aproape imposibil ca respectivii să nu fi auzit sau să nu fi văzut copii, elevi, cadre didactice, pădurari, șefi de ocoale, oamenii cu funcții din cadrul Direcției Silvice Prahova și din cadrul Romsilva punând mâna pe cazmale și plantând puieți. Și da, scriem fără rezerve: în perioada 15 martie – 15 aprilie a.c., când a fost marcată “ Luna Plantării Arborilor”, a existat chiar o concurență între jandarmi, diverse ONG-uri, școli și colegii din județ în a beneficia de puieții puși la dispoziție de către Direcția Silvică Prahova pentru a-i planta. Pentru un mediu sănătos. Pentru viitor…
Dar ce, au contat toate acestea pentru hoții de material lemnos ? Aș ! Nu spunem că și-au râs în pumni de zelul voluntarilor de a planta, dar, în nesimțirea lor, mai și furau material lemnos.
Astfel, recent, la sesizarea angajaților sus-amintitei Direcții Silvice, polițiștii din Comarnic au demarat o anchetă pentru a-i prinde pe cei care, în perioada 28 martie – 3 aprile a.c., au tăiat și au furat arbori din apropierea orașului, prejudiciul cauzat fiind estimat de către silvicultori la peste 2.000 de lei.
Și, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “în urma cercetărilor, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor. Este vorba despre doi tineri, în vârstă de 18 ani și, respectiv, 20 de ani din localitate, care mai fuseseră, anterior, cercetați pentru fapte similare ( adică tot furt de material lemnos – n.n.)”.
Celor doi le-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “tăiere fără drept și furt de arbori”.
Din păcate, nesimțirea nu este trecută nici măcar la capitolul “contravenții”!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentViolenţe la Copenhaga
Articolul următorFilmul zilei