Violeta Stoica

Începând din această săptămână și până la finalul lunii aprilie, județul Prahova devine centrul olimpicilor din România. Ministerul Educației Naționale a decis ca etapele naționale ale olimpiadelor de limba română, limba engleză, limba neogreacă, de astronomie și astrofizică, dar și la disciplinele tehnologice să fie încredințate spre organizare Inspectoratului Școlar Județean Prahova, ca o recunoaștere a meritelor pe care le au elevii și profesorii prahoveni la concursurile naționale și internaționale.
Primul concurs va începe la Breaza, din data de 18 aprilie, unde sunt așteptați să participe 196 de elevi și profesori din întreaga țară la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, probele urmând să aibă loc la Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir și la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu.
Urmează ca, pe 19 aprilie, să vină în Ploiești, la Școala Gimnazială Sf. Vasile, 205 elevi și profesori participanți la Olimpiada Națională de Limba Neogreacă, iar din 21 aprilie vor avea loc alte două concursuri – Olimpiada Națională de Limba Engleză (la UPG Ploiești, cu cel mai mare număr de participanți – 720 de elevi și profesori) și Olimpiada Națională de Limba Română (la Colegiul Ion Kalinderu din Bușteni, cu 470 de participanți – elevi și profesori).
Calendarul concursurilor naționale organizate în județul Prahova se va încheia cu Olimpiada Națională la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, care cuprinde mai multe domenii precum electric, electrotehnic, automatizări, telecomunicații, probele urmând să se desfășoare la Liceul Tehnologic Elie Radu din Ploiești, cu 200 de elevi și profesori participanți.