O informație venită dinspre Secția de Investigare a Infracțiunilor din
Justiție a făcut valuri, ieri, în spațiul public, după ce s-a vehiculat faptul că s-au făcut verificări la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești în legătură cu existența unei așa-zise “camere de tortură” în care martorii incomozi erau lăsați fără apă și mâncare.
Potrivit România TV, procurori ai Secţiei de investigare a infracțiunilor din justiție au mers, ieri, la DNA Ploieşti pentru a face verificări după ce mai multe persoane anchetate de procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au vorbit despre „o cameră secretă” folosită de cei doi procurori pentru a constrânge martorii sa facă denunțuri.
Conform sursei menționate, procurorii SIIJ au descins la sediul DNA Ploieşti după ce un martor a declarat că procurorii de la DNA Ploieşti l-au sechestrat, l-au băgat într-o cameră unde a fost lăsat fără apă şi mâncare şi nici nu a avut acces la toaletă timp de aproape 8 ore. Procurorii Secţiei speciale au vrut să verifice dacă această cameră descrisă de martor există sau nu.
Lucian Onea, fostul şef al DNA Ploieşti, este în momentul de față pus sub control judiciar în dosarul în care este cercetat pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Și Mircea Negulescu este cercetat în acest dosar, însă pentru “Portocală” s-a luat decizia definitivă de excludere din magistratură.