F. T.

Se spune că atunci când vezi, primești sau dai un trandafir, o lalea, acolo, devii tu, cel care oferă sau, după caz, cel care primește, mai sensibil, mai înțelegător, mai bun. Și, la o adică, mai că-ți ascunzi pe furiș o lacrimă.
Să fie astfel de oameni și polițiștii prahoveni ? Aș ! Să fii închis și ei ochii în perioada asta, 1 – 8 Martie, când i-au văzut pe “ bieții comercianți” stând la vânzare cu buchetele de flori și mărțișoare ? Ți-ai găsit !
Ţi-ai găsit, fiindcă polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat – și, ce-i mai rău, încă acționează în această perioadă în Ploiești – pentru combaterea comerțului ilicit cu produse specifice perioadei 1-8 Martie. Adică, flori și mărțișoare.
În acest context, au fost verificați 38 de agenți economici – mai pe românește, florărese -, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.000 de lei !
În plus, au fost confiscate și aproape 300 de mărțișoare, câteva sute de fire de lalele, ghivece cu flori – toate însumând peste 2.200 de lei.
Oameni insensibili, ce să mai zici ?