N. D.

Centrul de plasament “Sfânta Filofteia” din Câmpina va oferi servicii mai bune beneficiarilor săi, graţie sprijinului oferit de două companii ce-şi desfăşoară activitatea în cel de-al doilea municipiu al judeţului Prahova. Este vorba despre TenarisSilcotub și Cameron, care au sprijinit cu peste 27.000 de lei acțiunile ce au vizat refacerea uneia dintre cele mai importante zone ale centrului, respectiv spaţiul destinat servirii mesei. Centrul menţionat este parte componentă, alături de Centrul rezidenţial de tip familial Brebu, a Complexului de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” din Câmpina, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiului Prahova.
Printr-un comunicat de presă s-a anunţat faptul că, mulțumită investițiilor făcute în renovarea spațiilor destinate servirii mesei, Centrul de plasament „Sfânta Filofteia” – locul pe care 22 de copii și tineri îl numesc „acasă” – intră în primăvară cu un aer proaspăt. De reținut și că instituţia menţionată reprezintă singurul centru din judeţ care asigură servicii de plasament inclusiv pentru tineri de peste 18 ani, fiind o excepție în rândul instituțiilor de profil.
Clădirea centrului a fost afectată puternic în urma ploilor de anul trecut, ceea ce a impus renovarea de urgență a cantinei. Astfel, fondurile alocate de către cele două companii, ambele cu unități de producție în Câmpina, au permis reabilitarea integrală, de la reparația pereților, înlocuirea gresiei și a faianței, până la înnoirea mobilierului. „Condițiile și atmosfera în care trăiesc sunt elemente ce influențează puternic starea de bine și motivația acestor copii care au un fond emoțional puternic afectat de starea lor de abandon. Tot ceea ce am construit împreună cu partenerii noștri de-a lungul timpului și-a pus amprenta pozitivă asupra lor”, a declarat Mihaela Dobre, directorul Centrului de servicii „Sf. Filofteia”, despre importanța realizării lucrărilor menţionate.