Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat faptul că PSD nu a vrut să modifice legea bugetului de stat pe 2019, spunând că social democraţii au alocat doar o zi pentru reexaminare şi au trimis proiectul la Cotroceni nemodificat, potrivit Mediafax.
„PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori de conţinut a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi, atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară. Este de-a dreptul rea voinţă refuzul PSD de a repara un buget care va genera efecte negative în economie resimţite de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi români. Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ţinut cont de nimic şi a mers mai departe cu bugetul ruşinii naţionale”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
„PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României. Degeaba încearcă PSD să găsească ţapi ispăşitori, când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv pentru că a fost trimis Parlamentului cu trei luni de zile de întârziere”, a mai spus Iohannis.
Ulterior declaraţiei, Preşedinţia a anunţat că şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019.
Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că premierul promite că dă pensii majorate anticipate, dar cu toate acestea punctul de pensie este mai mic decât cel promis în programul de guvernare PSD, semn că la guvern „se trăieşte într-o lume paralelă”.
„În legătură cu protestul de azi (vineri – n.r.), de la ora 15.00, unul pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei şi eu”, a mai afirmat Klaus Iohannis, ieri, la Cotroceni.
La rândul său, PSD a anunţat, pe Facebook, demararea proiectului Autostrada Moldovei, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că va participa la începerea lucrărilor.