N. D.

Pe modelul unor imobile construite pe plan naţional, inclusiv la Ploieşti, organizația neguvernamentală Habitat for Humanity România va realiza şi în comuna Berceni locuinţe pentru familii cu venituri reduse. Potrivit autorităţilor locale din Berceni, organizaţia menţionată a demarat deja procesul de selectare a primelor opt familii pentru locuințele pe care le va construi în cartierul de tineret din satul Moara Nouă, persoanele interesate putând depune documentaţia necesară până pe data de 15 martie a.c.
În context, Primăria Berceni a anunţat că, în perioada 2019 – 2022, organizația va construi în comună 12 locuințe pentru familii cu venituri reduse. Casele sunt construite în sistem cvadruplex, au structură de lemn, o suprafață de aproximativ 62 metri pătrați și sunt compuse din două dormitoare, sufragerie, bucătărie și baie. Sunt considerate eligibile în cadrul acestui proiect familiile care au nevoie urgentă de o locuință decentă, dar mai ales cele cu venituri reduse, precum şi cele care sunt dispuse să facă voluntariat 1.000 de ore la construcția locuințelor. Familiile care vor fi selecţionate vor plăti locuința la o valoare subvenționată a materialelor de construcții, în rate lunare fixe, fără dobândă și fără profit, pe o perioadă de 20 de ani.
Habitat for Humanity România este cea mai mare organizație neguvernamentală care activează pentru eradicarea locuirii precare, construind locuințe pentru familii cu venituri reduse, care locuiesc în condiții improprii sau în case supraaglomerate.