La Buşteni continuă tradiţia manifestărilor prin intermediul cărora este scoasă în evidenţă contribuţia profesorilor în şlefuirea noilor generaţii ale oraşului. Este vorba despre “Ziua cadrului didactic”, sărbătoare care a fost iniţiată de către fostul primar al localităţii, Emanoil Savin, acum senator. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 30 de dascăli de la instituțiile de învățământ din oraş, care au obţinut rezultate deosebite în pregătirea elevilor olimpici, au fost recompensați. Eforturile din ultimul an ale acestora au fost răsplătite printr-o petrecere organizată de Primăria Bușteni, considerată unică în peisajul învăţământului românesc. Pe modelul anilor precedenţi, profesorii au primit, într-un cadru festiv, diplome, flori, precum şi premii în bani. Astfel, cadrele didactice care au pregătit elevi ce au obţinut premiul I au primit premii în valoare de câte 600 de lei, pentru locul II au primit câte 500 de lei, pentru locul III – câte 400 de lei, iar pentru menţiune – câte 300 de lei.
De menţionat faptul că această sărbătoare este una de tradiţie, iniţiată în urmă cu 16 ani, cu scopul de a scoate în evidenţă respectul și aprecierea de care se bucură cadrele didactice din Bușteni. Acţiunea organizată la sfârşitul săptămânii trecute s-a bucurat de prezenţa unora dintre reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova –
inspectoarele Liliana Țenescu, Cristina Petre şi inspectorul general Nicolae Angelescu. De asemenea, a fost prezent şi senatorul Emanoil Savin, cel care, în urmă cu șaisprezece ani, a inițiat această frumoasă sărbătoare.