Petre Apostol

Sâmbătă şi duminică, a avut loc Cupa Europei la Aruncări, competiţie ajunsă la ediția a XIX-a și disputată la Samorin, în Slovacia. În ultima zi a întrecerilor a evoluat și singura reprezentantă prahoveană din delegația României – Ioana Valentina Plăvan (foto, prima din dreapta), de la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina.
Sportivă pregătită de profesorul Nicolae Pavel, atleta născută în 1998 este campioana națională la proba de aruncare a suliței, atât la senioare, cât și la tineret, rezultate obținute cu record personal – 55.17 metri. La Cupa Europei, Ioana Plăvan a concurat în cadrul probei rezervate categoriei U23, la care au participat 17 sportive.
După o primă încercare bună, a șaptea din concurs, atleta prahoveană nu a mai reușit nicio aruncare validă, ratând din următoarele cinci tentative. Astfel, aceasta a rămas cu performanța realizată în prima încercare, ocupând, în final, doar locul 15.
Câştigătoare a fost italianca Sara Zabarino, cu 58.62 metri (record naţional U23), podiumul fiind completat de Aliaksandra Konshyna (Belarus, 55.27 m) şi de Geraldine Ruckstuhl (Elveţia, 53.50 m, record naţional U23).
Din delegaţia României, cea mai bună performanţă a fost obţinută de Alexandru Novac, clasat pe locul al treilea la proba de aruncare a suliţei la U23, reprezentând, de altfel singura medalie din tabăra tricoloră, care a avut în competiţie 12 atleţi.