N. D.

Centrul de Informare şi Promovare Turistică din Câmpina a anunţat că va organiza un nou tur ghidat pietonal, a doua iniţiativă de acest gen la care sunt invitaţi să participe toţi cei care vor să descopere, mergând pe jos, cu ochi de turist, cel de-al doilea municipiu al judeţului Prahova.
Evenimentul este programat pe data de 23 februarie, începând cu ora 13.00. Tema aleasă pentru plimbarea lunii februarie, potrivit organizatorilor turului, va pune accentul “pe ahitectura epocii de bunăstare aduse de prelucrarea petrolului”, resursa pentru care Câmpina era vestită în toată lumea acum un veac.
“Ne vom plimba pe străzile Plevnei, Griviței și adiacente, în zona protejată cu valoare istorică și arhitecturală, unde abundă vilele high-life-ului interbelic, ascultând poveștile celor care le-au ridicat sau locuit”, sună anunţul celor de la Centrul de Informare Turistică din Câmpina.
Organizate lunar, aceste tururi pietonale tematice promovează identitatea, atracțiile și valorile orașului, atât în rândul localnicilor, cât și al turiștilor. Turul ghidat va dura aproximativ trei ore și va include şi o mică surpriză.