Alte şase persoane – confirmate cu rujeolă

 

Medicii au înregistrat un nou deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba de o femeie din judeţul Prahova, care suferea şi de alte boli şi despre care nu se ştie dacă fusese sau nu vaccinată, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP), potrivit Mediafax. Femeia, în vârstă de 73 de ani, din judeţul Prahova, a fost confirmată cu virus gripal tip A H1pdm09 şi suferea şi de alte boli. Medicii nu ştiu dacă se vaccinase sau nu antigripal.
Decesul a fost înregistrat sâmbătă, 9 februarie. Pe data de 6 februarie, în Prahova fuseseră înregistrate 16 decese din cauza grupei.
La nivel național, numărul total al deceselor provocate de virusul gripal ajunge astfel la 99, de la începutul sezonului. Până pe 7 februarie se înregistraseră 3.455 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării.
Totodată, un număr de 58 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în şapte judeţe şi în Bucureşti, în perioada 4-8 februarie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile publicate, vineri, pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, anunță Agerpres. Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la 8 februarie, este 15.791, fiind înregistrate 60 de decese. Cele 58 de cazuri nou-confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în Bihor – 33, Buzău – 7, Prahova – 6, Sălaj – 5, Bucureşti -3, Maramureş – 2, Olt şi Teleorman câte un caz. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortală.