Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, prin intermediul avocaţilor, la termenul de ieri din apelul procesului DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat iniţial la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, că vrea să dea declaraţii în faţa judecătorilor, potrivit Mediafax. Şi procurorii DNA au cerut audierea.
Şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman Teleorman, a anunţat instanţa să vrea să fie audiată. Restul inculpaţilor fie îşi menţin declaraţiile date anterior, fie nu vor să dea altele noi. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se vor pronunţa pe aceste solicitări, dar şi pe alte cereri de probe pe 18 martie 2019.
Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.
Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida.
Pe 21 iunie 2018, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.