V. Stoica

Județul Prahova va deveni, în luna aprilie a acestui an, raiul elevilor eminenți, pentru că în mai multe localități prahovene vor avea loc etapele naționale ale olimpiadelor școlare pentru discipline diverse, printre care se regăsesc limba neogreacă și astronomie și astrofizică.
Astfel, în perioada 22-26 aprilie, în județul nostru se vor organiza probele naționale pentru Limba și literatura română (clasele IX-XII), respectiv pentru secțiunea A – Limba și literatura română și pentru secțiunea B – Lectura, ca abilitate de viață.
Tot în zona disciplinelor umaniste, în Prahova se va desfășura și olimpiada națională de Limba neogreacă, în urma unui parteneriat între Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Prahova și Universitatea București și cu Uniunea Elenă din România, aceasta urmând să aibă loc între 19 și 21 aprilie, la Ploiești. De asemenea,
la Ploiești, în perioada 22-26 aprilie, va avea loc etapa națională a olimpiadei de Limba engleză.
În același timp, la Breaza, va avea loc etapa națională a olimpiadei de Astronomie și astrofizică, între 18 și 21 aprilie.
La categoria disciplinelor tehnologice, la Ploiești se vor desfășura etapele naționale ale olimpiadelor Electric, electrotehnic, electromecanic și Electronică, automatizări, telecomunicații, pentru clasele XI-XII, ambele urmând să se desfășoare în perioada 22-26 aprilie.