F. T.

Aminteam, într-unul dintre numerele ziarului nostru, că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti au în lucru un dosar penal în care 14 prahoveni ar fi înşelat o unitate bancară cu aproximativ 245.000 de lei.
Ei bine, tot cu o astfel de speţă se ocupă, în prezent, şi procurorii din Mizil, în această cauză două femei din Ciorani, în vârstă de 34 de ani şi, respectiv, 42 de ani, fiind bănuite de comiterea infracţiunilor de înșelăciune, abuz de încredere și fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv de complicitate de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Din actele de urmărire penală efectuate de către ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Infracționalității Economice Prahova a rezultat că una dintre ele – în calitate de agent al unei instituții financiare – și-ar fi însușit suma de 8.051 de lei, care provenea din încasarea mai multor rate ale unor contracte de credit, încheiate cu diferiți clienți. Totodată, împreună cu cea de-a doua, ar fi încheiat în mod fictiv două contracte de credit, însușindu-și pe nedrept suma de 3.500 lei.
Până în prezent, menţionează reprezentanţii poliţiei prahovene, prejudiciul nu a fost recuperat…