F. T.

Primul lucru, citind comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova a fost să ne gândim la bancurile cu blonde. Apoi am devenit serioși. După care iar am râs…
Într-o seară de la sfârșitul săptămânii trecute, dispeceratul Secției nr. 4 Ploiești a fost sesizat despre un scandal între un bărbat și o femeie, posibil soți. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că este vorba despre un bărbat și o femeie, care, pe fondul consumului de alcool, au avut o dispută verbală. Dar, în urma verificărilor, a reieșit că femeia este responsabilă pentru tulburarea liniștii publice în zonă ! Iar polițiștii, ce altceva să facă ? Ce scrie în lege ! Așa că au început să întocmească proces verbal pentru sancționarea contravențională a femeii. Văzând că se îngroașă gluma, aceasta s-a urcat la volanul unui autoturism și a încercat să părăsească locul evenimentului, fără încuviințarea polițiștilor, fiind oprită la scurt timp de echipajul pornit în urmărirea acesteia. După ce au oprit-o, au amendat-o de două ori: o dată pentru tulburarea liniștii publice și a doua oară pentru nerespectarea semnalelor și a indicațiilor polițistului aflat în misiune. De asemenea, în urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, sens în care i s-a întocmit și dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului. Asta se întâmpla în seara zilei de sâmbătă.
O zi mai târziu – duminică dimineața – în timp ce patrulau în zona de vest a Ploieștiului, doi polițiști din cadrul Secției nr. 3 au observat un autoturism care efectua manevre repetate în interiorul unei parcări publice, în mașină fiind văzuți un bărbat în vârsă de 51 de ani, iar ocupantul din dreapta fiind însăși soția acestuia, în vârstă de 48 de ani.
“În fapt, se pare că femeia, proprietar al autovehiculului și posesor de permis de conducere, își asista soțul în efectuarea de manevre pentru a învăța să circule pe drumurile publice, acesta din urmă nedeținând permis pentru nicio categorie de vehicule. Ca urmare a acestor constatări, oamenii legii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar femeii – pentru infracțiunea de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.
Două, dar nu neapărat blonde… Mai lipseau încă două și aveam de-a face cu o formație disco, “4 non blondes” (Patru, dar nu blonde)!