N. D.

Autoritățile prahovene continuă, și în anul 2019, strategia de promovare a județului, implicit pe aceea de intensificare a relațiilor de colaborare cu parteneri de peste hotare. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, ambasadorul Kuweitului la București, Talal Mansour Alhajeri, s-a aflat la Ploiești, fiind prima vizită din acest an în Prahova a unui oficial străin.
Pentru început, oaspetele a avut o întrevedere cu prefectul județului, Mădălina Lupea, la care au participat și Bogdan Toader – președintele Consiliului Județean Prahova, și Aurelian Gogulescu – președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova. În cadrul acestor discuții, prefectul a prezentat oportunitățile de investiții în cele 10 parcuri industriale, în zonele viticole și cele turistice, precum și avantajele pe care județul nostru le asigură investitorilor prin infrastructură, inclusiv prin apropierea de București, precum și de Aeroportul Otopeni. Totodată, a fost scoasă în evidență și tradiția în ceea ce privește extracția și prelucrarea țițeiului, precum și prezența în Ploiești a Universității de Petrol și Gaze, cunoscută în toată lumea pentru specialiștii pe care îi formează. După această întâlnire, ambasadorul din Kuweit a participat și la o altă întâlnire, organizată la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, la care au fost prezenți reprezentanții unor companii din Prahova, dar și din București și Constanța, interesați de posibile colaborări cu companii din Kuweit.
“Îmi doresc ca această vizită a domnului ambasador să reprezinte un alt început al colaborării bilaterale dintre Prahova și România, pe de o parte, și Kuweit. Din păcate, în județul nostru nu există încă nicio companie cu capital kuweitian. Însă, cooperarea cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, o instituție emblematică nu doar pentru România, ci și pentru această zonă a Europei, ar fi foarte importantă și ar putea deschide oportunități de colaborare pe mai multe planuri”, a ținut să declare președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu. În acest context, menționând că ”există o deschidere din partea firmelor din Kuweit de a colabora cu România”, ambasadorul din Kuweit a ținut să declare că își dorește “o colaborare nu numai pe plan economic, ci și cultural, turistic, dar și în alte domenii”.