Petre Apostol

Ieri, în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești, echipa divizionară de handbal feminin HC Activ CSO Plopeni a disputat primul meci de pe teren propriu din acest an, într-o dispută extrem de importantă pentru calificarea la turneul semifinal, contând pentru a doua etapă a turului întâi din Seria C.
Elevele antrenorilor Florin Ciupitu și Nicolae Nimu au primit vizita formației FC Argeș, care se afla la doar două puncte în urma grupării prahovene, cele două echipe fiind în luptă directă pentru cea de-a doua poziție din serie rezervată calificării la turneul semifinal.
7-dHC Activ CSO Plopeni s-a distanțat rapid la 5-2, însă oaspetele au revenit la o singură lungime, scor 9-8. A urmat o perioadă mai bună pentru gazde, susținute pe întreaga perioadă a meciului de o galerie numeroasă și zgomotoasă, iar echipa prahoveană s-a desprins la 13-8, respectiv 16-9.
Echipa argeșeană a revenit, și de această dată, iar la pauză diferența era de numai trei goluri în favoarea gazdelor, scor 16-13.
În partea secundă, HC Activ CSO Plopeni a refăcut ecartul de șase lungimi, scor 23-17, și a dat lovitura decisivă la mijlocul reprizei, distanțându-se la 28-20. Formația din Argeș a mai redus din diferență, însă nu a putut pune în pericol victoria echipei prahovene, care s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 33-27.
Golghetera echipei prahovene, și a meciului, de altfel, a fost Ana-Maria Șerban, cu 16 goluri, de la formația din Plopeni mai remarcându-se extrema Adina Panaite (6 goluri), precum și portarul Alexandra Popescu.
În tabăra oaspete, lidera marcatoarelor a fost Oana Bidașcu, handbalistă cu experiență și în Liga Națională, obișnuită cu sala din Ploiești, unde a jucat câteva sezoane pentru echipa locală, aceasta marcând în meciul de ieri 9 goluri, Cătălina Popescu adăugând 7 goluri pentru vizitatoare.
Prin succesul înregistrat, cel de-al nouălea din competiție, HC Activ CSO Plopeni s-a desprins la cinci puncte de FC Argeș, în clasament.