Marian Dima

Anul 2018 s-a încheiat pentru “amazoana” prahoveană Alexia Apostolescu cu câteva concursuri în Austria, iar, după o scurtă vacanţă, caii au plecat, deja, spre Belgia, unde va debuta sezonul 2019.alexia b
Fosta internaţională de baschet, trecută la hipism, medaliată balcanică în anul 2018 cu aur, la Zagreb, alături de Naţionala României, la sărituri peste obstacole, a “bifat”, la finalul anului trecut, concursul de la Magna Racino din Austria, un concurs de pregătire pentru Trofeul “Amedeus Horse” din Salzburg.
Amedeus Horse a fost găzduit de o hală uriaşă , reprezentând un concurs de mare tradiţie şi prestigiu al Austriei, unde se strâng majoritatea călăreţilor din topul mondial, la acest eveniment participarea făcându-se numai pe bază de invitaţie!alexia c
“Au fost probe dificile, de obstacole, dar şi probe speciale, de show, cum a fost proba de forţă (în care se sare un zid, peste 2 metri înălţime), proba pe costume (în care un senior face echipă cu un junior, jucând un fel de ştafetă cu cai, împotriva altor echipe), o probă denumită „Ride and Drive”, unde jumătate de parcurs se face călare şi cealaltă jumătate la volanul unei maşini, printre jaloane (punctele de penalizare, în faza cu maşina, se regăsesc în căderea unui jalon), iar Grand Prix-ul de obstacole are premii de 80.000 de euro. Am avut rezultate bune, a fost o pregătire reuşită, unul dintre căluţii mei clasându-se pe locul 6 în Grand Prix, după o probă şi un baraj terminate cu zero puncte penalizare. Cu al doilea cal cu care am participat aici mă bucur mult pentru revenirea în circuit, venind după o accidentare de o jumătate de an” – povesteşte Alexia, care a trecut apoi la Salzburg.
“După concursul de la Salzburg, am luat decizia de a vinde doi dintre cei 4 cai, primind o ofertă bună din Germania, iar acum căutăm elemente tinere, ca să reîntregim echipa. A fost, la Salzburg, o întrecere specială, dificilă, într-o arenă de 20.000 de locuri. Am terminat anul bine”, a mai declarat ea.
După doar trei săptămâni de vacanţă, caii Alexiei au plecat, deja, spre Belgia , unde vor participa la două concursuri de “reacomodare”, anul 2019 reprezentând o nouă provocare, fiind confirmarea rezultatelor promiţătoare, o evoluţie pozitivă, matură, constantă, pentru tânăra sportivă ploieşteancă.