În contextul modificărilor regulamentare din sezonul viitor, când echipele de eşalon secund vor fi obligate să folosească doi jucători în teren, în permanenţă, născuţi în anul 2000 sau mai mici de vârstă, multe formaţii de eşalon secund îşi “refac strategia” din mers, grupările… liniştite în clasamentul Ligiii a II-a şi care emit pretenţii pentru sezonul viitor fiind decise să-şi asume din returul actualului sezon acest “risc” – de a folosi jucători tineri şi foarte tineri.
Astfel, jucătorii din această categorie au început să devină interesanţi, un astfel de caz reprezentându-l juniorul ploieştean Antonio Ristea. Prezent la primul antrenament din 2019 în efectivul lui Mugur Cornăţeanu, la Petrolul, acesta a “cotit-o” spre Mioveni, participând, în decurs de câteva zile, la două “reuniri”.
CS Mioveni , cu trei foşti jucători petrolişti pe bancă (!) – Daniel Opriţa, Fănel Nofitovici şi Mihai Ilie – speră să-l “agaţe” contractual pe Ristea, fundaş central, născut în 2001, internaţional de junior al reprezentativei U17, jucător care a evoluat în ultimii ani în Germania, la echipele U17 de la SG Unterrath, respectiv Rot-Weiß Oberhausen, acesta reprezentând, clar, o soluţie pentru viitorul sezon.

Insomniacul Cornăţeanuristea b

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, antrenorul ales de conducerea Petrolului pentru realizarea promovării, Mugur Cornăţeanu, s-a plâns de insomnie, de când a venit la Ploieşti! Conform calculelor sale, “traduse”, Cornăţeanu ar avea, până acum, la Petrolul, o “medie” a orelor de somn de aproximativ 3 ore pe zi, “ritm” la care trebuie să fie foarte atent… dacă vrea să-l prindă finalul sezonului! Cornăţeanu a recunoscut şi că “mi-am dat seama că sunt praf, ca antrenor, când am ajuns la Academia Hagi”. Apoi, tehnicianul, desigur, a evoluat foarte mult, între timp, acesta descoperind inclusiv… “praful magic”!