V. Stoica

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, autoritatea care a lansat licitația pentru achiziționarea a 51 de autobuze electrice destinate transportului urban din patru municipii ale țării, printre care se află și Ploieștiul, a prelungit termenul limită pentru depunerea ofertelor, de la 17 ianuarie, data inițială, la 1 februarie. Aceasta este prima amânare în procedura de achiziție care ar putea face transportul în comun din Ploiești –
cel puțin pe traseele pe care vor fi introduse autobuzele electrice – mai puțin poluant.
Conform documentației de atribuire, dintre cele 51 de autobuze electrice, în lungime de circa 12 metri, nouă ar urma să ajungă la Ploiești, împreună cu trei staţii de încărcare rapidă și nouă staţii de încărcare lentă.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat, spre finalul anului trecut, procedura de achiziție pentru patru loturi de autobuze electrice, contravaloarea mijloacelor de transport urmând să fie achitată aproape integral din fonduri europene alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. MDRAP va cumpăra autobuze electrice pentru municipiile Alba Iulia (valoare estimată la 36,12 milioane de lei), Buzău (25,12 milioane de lei), Constanța (55 milioane de lei) și Ploiești (25,12 milioane de lei).
În caietul de sarcini sunt prevăzute, pe lângă detaliile tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele de transport, inclusiv rutele pe care ar trebui să circule aceste autobuze electrice, la Ploiești fiind specificate traseele 2 și 2 barat, făcându-se și precizarea că documentul a fost transmis spre consultare autorităţilor publice beneficiare, adică și Primăriei Ploiești.