Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, ieri, două scrisori premierului Dăncilă în care explică de ce i-a respins propunerile de numire a noilor miniștri la Transporturi și Dezvoltare.
În prima scrisoare, președintele explică de ce nu i-a numit pe Ilan Laufer și Olguța Vasilescu, la Dezvoltare, respectiv Transporturi, în prima fază a remanierii. Despre Laufer șeful statului spune că nu sunt îndeplinite condițiile legale, iar despre Vasilescu că nu are expertiza necesară. În cea de-a doua scrisoare, șeful statului susține că nu i-a numit pe Mircea Drăghici și pe Olguța Vasilescu la Transporturi, respectiv Dezvoltare, deoarece din documentația trimisă nu există vreo mențiune cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate.
Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat că explicațiile președintelui Klaus Iohannis pentru respingerea ministrilor propuși la Transporturi și Dezvoltare nu au legătură „cu prevederile legale și constituționale”.
„Din păcate, domnul președinte nu motivează ce anume din prevederile articolului 105 din Constituție nu este respectat și nici din articolul 2 din legea 90/2001. Răspunsul este unul politicianist și nu are legătură cu prevederile legale și constituționale”, a declarat Toni Greblă pentru Hotnews.ro.
Ieri,premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că reiterează solicitarea de emitere a decretelor de numire a Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Mircea Drăghici în funcţia de ministru al Transporturilor.