Formația ploieșteană de eșalon secund, care are ca obiectiv promovarea în Liga I, speră să ”rezolve” ecuația realizării acestei performanțe cu o strategie nouă! Astfel, campania de achiziții din această iarnă se bazează pe două direcții – prima fiind aceea de a asigura compartimentul jucătorilor ”Under 21”, unde s-au adus fotbaliști cu ”CV” de Liga I, sub formă de împrumut, de la echipe care stau foarte bine la acest capitol – Dinamo, Craiova sau Viitorul. A doua direcție pare a fi aceea de a ”restarta” capitolul jucători străini, unde, după eșecul din tur, când toți cei cinci străini transferați au dezamăgit, se încearcă acum o ”lovitură” cu jucători greci!
Astfel, după mijlocașul Kozoronis, Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu un alt jucător elen, Georgios Sarris, cel care urmează să efectueze vizita medicală şi, dacă nu vor exista probleme, va semna un contract valabil până în vara anului 2020.
În vârstă de 29 ani, Sarris (1.88 metri) evoluează pe postul de fundaş central, iar de-a lungul carierei a jucat pentru Ergotelis, AEK Atena, Kayseri Erciyesspor (Turcia) şi Hamilton Academical (Scoţia), adunând 58 de prezenţe în eşalonul de elită din Grecia, 50 în prima ligă din Scoţia şi 28 în eşalonul secund din Turcia.
Ciudat, Sarris jucase peste 50 de meciuri în perioada 2016-2017, dar, din vara anului trecut a stat pe tușă, neavând angajament, lucru care ar putea aduce ceva … ”suprize” în viitorul apropiat! Cum, de asemenea, va reprezenta un adevărat ”pariu” felul în care cei doi greci se vor acomoda la fotbalul românesc!

Alexandru Stoica, împrumutat de la Viitorul Constanţa

Petroliştii vor conta, în sezonul de primăvară, şi pe serviciile tânărului jucător Alexandru Stoica. Născut pe 30 iunie 1997, Stoica (1.81 metri) a fost împrumutat, până la finele 7-bactualei ediţii de campionat, de la Viitorul Constanţa, echipă pentru care a bifat şase prezenţe în Liga I, doar una dintre acestea fiind în acest sezon (a jucat în meciul cu Concordia Chiajna, sub comanda lui Gheorghe Hagi)
Mijlocaş de bandă stângă, ca poziţie de bază, Stoica a mai evoluat, în eşalonul secund, pentru Dunărea Călăraşi (unde a avut un randament foarte bun, contribuind cu 8 goluri marcate în sezonul trecut la promovarea în Liga I) şi ASA Târgu Mureş, adunând, totodată, şi mai multe selecţii pentru echipele naţionale de juniori. După ”olteanul” Borța și ”dinamovistul” Moldoveanu, Alex Stoica ar putea schimba total acest capitol în retur, după ce, în prima parte a sezonului, ”senatori de drept” au fost Tordai, Olaru și Saim Tudor, cu Grecu ”primă rezervă”. Nu este exclus chiar ca ultimul să fie ”disponibilizat” până la plecarea în Turcia, situație posibilă și în cazul altor jucători pe care s-a mizat în tur.

Andrei Rus, detaşat la Buzău

După fundaşul stânga Mihai Velisar, Petrolul l-a ”expediat” , sub formă de împrumut, până în vară, și pe fundaşul dreapta Andrei Rus către Gloria Buzău. Cei doi vor evolua la liderul Seriei I a celui de-al treilea eşalon, acolo unde au ajuns în această iarnă și alți jucători importanți – Chipirliu (Astra), Enescu (UTA) și Danci (tot de la Petrolul). Rus jucase la Afumați, în tur, tot sub formă de împrumut de la Petrolul, el nedebutând practic, oficial, în tricoul galben-albastru.