Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti a anunţat că organizează a VII-a ediţie a Concursului de recitări intitulat „Ca un luceafăr am trecut prin lume”.
Manifestarea, prin intermediul căreia sunt celebrate Ziua Culturii Naţionale şi ziua în care s-a născut poetul naţional Mihai Eminescu, se adresează actorilor amatori de toate vârstele. Pentru înscriere, candidaţii trebuie să pregătescă un text din creaţia eminesciană, care să fie bine cunoscut şi interpretat adecvat, având în vedere că nu este acceptată citirea acestuia.
Potrivit insituţiei de cultură, sunt acceptate şi fragmente din poemele eminesciene ample, respectiv: Scrisorile, Luceafărul, Rugăciunea unui dac, Memento Mori etc. Cei care doresc să se înscrie trebuie să completeze un formular care trebuie depus la sediul Casei de Cultură I.L. Caragiale (în clădirea noului sediu al Primăriei Ploieşti), până pe data de 12 ianuarie, putând fi transmis însă şi pe adresa de e-mail secretariat@casadecultura.ro.
Concursul se va desfășura pe data de 15 ianuarie, de la ora 17.00, la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.