Donald Tusk, Președintele Consiliului European, a avut, joi seară, un discurs integral în limba română, cu ocazia preluării de către România a președinției Consiliului UE. Printre altele, Tusk și-a adus aminte de penaltiurile apărate de Helmuth Duckadam în 1986, atunci când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Replica fostului mare portar nu s-a lăsat prea mult așteptată, Duckadam fiind mândru că lumea și-a adus aminte de perfomanța reușită la Sevilla, într-o noapte de mai. „Nu am visat vreodată ca numele meu să fie menționat de Președintele Consiliului European”.
Iată ce a postat Helmuth Duckadam pe Facebook: „Știam că performanța Stelei din Finala de la Sevilla contra Barcelonei va rămâne în memoria iubitorilor de fotbal. Dar, nu am visat vreodată, ca la un eveniment de asemenea importanță pentru România, precum preluarea președinției Consiliului UE, să fie menționat numele meu.
Sunt mândru că Președintele Consiliului European, dl. Donald Tusk, și-a adus aminte de cea mai mare performanță a fotbalului românesc”.