F. T.

În cursul zilei de joi, 10 ianuarie, la nivel național, polițiștii au desfășurat aproximativ 250 de acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice. În fapt, contravenții și infracțiuni care se încadrează în deja celebra Lege 61/1991.
Pentru depistarea contravenienților și a infractorilor, la nivelul întregii țări au acționat mii de oameni ai legii, care au intervenit fie ca urmare a apelurilor prin Numărul Unic “112”, fie prin surprinderea făptașilor în lagrant. În urma respectivelor activități, au fost constatate 673 de infracţiuni, 115 indivizi fiind surprinși în flagrant delict.
Totodată, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 54 de măsuri preventive.
De asemenea, valoarea sancțiunilor date pentru neregulile constatate s-a ridicat la peste 2.100.000 de lei.
În ceeea ce privește Prahova, potrivit unui comunicat al IPJ, “ dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare, agenții de siguranță publică au constatat o infracțiune în flagrant și 96 de abateri, cele mai multe (un număr de 140) vizând încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, urmate de abateri al O.U.G. nr. 195/2002). Valoarea totală a amenzilor date s-a ridicat la aproximativ 46.000 de lei.
În Prahova, au mai fost constatate, de asemenea, și șapte infracțiuni. În ceea ce privește urmăriții general, n-a fost prins niciunul, dar n-au intrat zilele cu razii în sac…