F. T.

Trei dosare penale au fost întocmite, luni, de către ofițerii de la Secția de Poliție nr 1 Ploiești, în urma unei acțiuni “fulger” derulate în zona cartierelor Boldescu, Bereasca și a Halelor Centrale, raziile având ca scop – ce altceva? – decât sancționarea sancționarea persoanelor ce efectuează acte de comerț ilicit.
În acest context, au fost verificate 18 societăți comerciale, fiind aplicate aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 6.000 de lei. Totodată, au fost confiscate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat și, implicit, întocmite, după cum aminteam la începutul textului, trei dosare penale comiterea infracțiunilor de punerea în vânzare de produse alterate.
Nici comercianții din Slănic (cinci la număr) nu au scăpat de “vizita” oamenilor legii, care au organizat, în paralel cu acțiunea din Ploiești, o razie pentru verificarea legalității actelor de comerț. Valoarea amenzilor date s-a ridicat la aproape 4. 000 de lei.
Și, ca s-o spunem pe-a dreaptă, exemplele de mai sus nu reflectă realitatea din teren. Adică, un control pe la magazinele sătești din județ care etalează produse din carne și alte alimente alterabile la vedere ar scoate la iveală nu multe, ci foarte multe nereguli. În concluluzie, așteptăm și acțiuni inopinate de acest gen prin satele/ comunele uitate de Dumnezeu și necălcate de polițiști !