Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană Ana Bogdan (26 ani) a evoluat, ieri, în cadrul probei de dublu de la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, care se desfăşoară la Melbourne, în Australia. Sportiva din Sinaia se află pe locul 366 mondial în clasamentul de dublu, anul trecut evoluând doar la patru turnee la această probă, ultimul fiind cel de Mare Şlem de la US Open, în luna august, unde a pierdut în primul tur.
La Australian Open, Ana Bogdan a făcut pereche cu Anastasia Rodionova (36 ani), jucătoare născută în Rusia, dar care reprezintă Australia, fiind stabilită chiar la Melbourne, aceasta ocupând locul 51 în clasamentul mondial la proba de dublu.
Ana Bogdan şi Anastasia Rodionova nu au avut mare noroc la tragerea la sorţi, evoluând în primul tur chiar cu principalele favorite ale turneului, Barbora Krejcikova (23 ani) şi Katerina Siniakova (22 ani), din Cehia, care ocupă locul întâi în ierarhia mondială de dublu.
Iar jucătoarele din Cehia şi-au confirmat statutul de favorite, adjudecându-şi victoria în mai puţin de o oră, cu un dublu 6-2. În total, perechea româno-australiană a reuşit un singur as, având un procentaj de numai 52% la mingi câştigate pe primul serviciu şi de doar 38% – pe cel de-al doilea serviciu. Ca urmare, Krejcikova şi Siniakova au realizat cinci breakuri, în vreme ce Bogdan şi
Rodionova au reuşit să câştige o singură dată pe serviciul adversarelor.
Astfel, Ana Bogdan a fost eliminată şi la dublu, după ce, marţi, pierduse în primul tur şi în cadrul probei de simplu, cu poloneza Iga Swiatek, scor 3-6, 6-3, 4-6.