Imediat după reunirea lotului, Petrolul Ploieşti a lămurit, din punct de vedere al actelor de transfer, situaţia noilor veniţi, doi dintre fotbaliştii aduşi în această iarnă semnând angajamente valabile cel puţin până în vară.
Galben-albaştrii şi-au întărit compartimentul ofensiv, după ce au ajuns la un acord cu atacantul Bogdan Rusu (foto 1, 28 ani, 1.80 metri).
Unul dintre oamenii cheie ai lui FC Hermannstadt în stagiunea trecută, în care a contribuit substanţial la promovarea sibienilor în primul eşalon şi la calificarea în finala Cupei României, Rusu va evolua, până la finele acestui sezon, sub formă de împrumut la formaţia “lupilor”, clubul ploieştean având, mai apoi, opţiunea de a-şi asigura definitiv serviciile jucătorului.
De-a lungul carierei sale, Bogdan Rusu a mai jucat pentru Aerostar Bacău, Farul Constanţa, CF Brăila, Astra, SC Bacău, FC Braşov şi Forest Suceava, având 35 de prezenţe (1 gol) în Liga I şi 159 (65 goluri) în eşalonul secund. El a intrat, de ieri, în programul de pregătire al formaţiei conduse de către Mugurel Cornăţeanu, putând fi considerat, până acum, cel puţin, cea mai importantă achiziţie a iernii.

Primul străin din 2019

În plus, grecul Kozoronis (foto 2) a semnat şi el, tot ieri, devenind primul jucător străin aflat sub contract, în 2019, cu Petrolul, după ce jucătorii de alte naţionalităţi prezenţi în tur au reziliat contractele între timp! Prezent la Ploieşti încă de la reunirea echipei, jucătorul grec Chrysovalantis Kozoronis a semnat contractul cu FC Petrolul, înţelegerea urmând să se întindă pe durata a unui an şi jumătate.
În vârstă de 26 ani, Kozoronis (1.79 metri) joacă pe postul de mijlocaş defensiv, iar ultima dată a evoluat în ţara natală, pentru Ergotelis. De-a lungul carierei, mijlocaşul elen a adunat 104 prezenţe şi cinci goluri marcate în prima ligă elenă, la Ergotelis şi PAS Gianina, având, de asemenea, o scurtă experienţă şi în Scoţia, la Hamilton Academical.

Velisar merge la Buzău !petro b velisar

Rândurile “supravieţuitorilor” din proiectul plecat la drum în Liga a IV-a s-au mai diminuat cu un jucător, Mihai Velisar fiind prezent ieri la antrenamentele Gloriei şi “semnat” ieri de către liderul din C1, formaţia din Buzău pregătită de George Timiş şi prahoveanul Mihai Dinu.
Velisar – fundaş stânga născut în 1998 nu a “prins” lotul galben-albaştrilor în foarte multe ocazii, clubul luând decizia de a-i acorda acest împrumut la Buzău, club unde, din vară, evoluează, deja, un alt ex-petrolist, Răzvan Catană.

 

Mihai Cristache pe ultimul drum

petro b mihai drumIeri, foştii colegi, jucători care au lucrat cu acesta, rude şi prieteni s-au aflat pentru un moment de reculegere la căpătâiul lui Mihai Cristache, fostul vicepreşedinte petrolist trecut în nefiinţă la vârsta de 78 de ani.
Familia intenţiona, în speranţa că starea sa de sănătate se va ameliora, să-l mute la un spital de recuperare din Băicoi (a murit la Spitalul Căi Ferate, din Ploieşti), chiar de săptămâna viitoare, lucru care nu a mai fost posibil, marţi seară, fostul oficial petrolist şi fost fotbalist trecând în nefiinţă.
Foştii colegi – Mircea şi Virgil Dridea, George Marin, Camil Oprişan, Florea Bădin, Edi Iuhas – i-au adus un ultim omagiu, ieri, astăzi urmând să participe la funerariile care vor avea loc la Biserica”Sf. Spiridon”, începând cu orele 10,00, înhumarea fiind apoi programată la Cimitirul „Viişoara”.
Şi fanii petrolişti de la Peluza „Latină” au ţinut să afişeze un mesaj de rămas bun, chiar la stadionul „Ilie Oană”, unde a fost afişat un banner dedicat memoriei celui care a fost Mihai Cristache.