Arbitra de centru “afiliată” la AJF Prahova în 2018 – dâmboviţeanca Cristina Părăluţă – nu se mai regăseşte pe lista arbitrelor cu ecuson FIFA, fiind retrogradată la doar
câteva luni după ce fusese promovată!
Părăluţă a “prins” lista FIFA la începutul anului 2018, pe locurile rezervate arbitrelor, profitând, la acel moment, de retragerea din activitate a câtorva arbitre de la noi din ţară, Cristina Dorcioman şi Teodora Albon ajungând la “limita maximă de vârstă admisă”. Din păcate pentru Părăluţă, aceasta nu a trecut toate testele impuse, şi, după doar câteva luni a fost “retrogradată”, ieşind din categoria a III-a valorică şi, implicit, de pe lista arbitrilor care ne reprezintă la nivel mondial.
Întâmplător sau nu, şi cariera sa pe plan judeţean a cunoscut un regres, aceasta nearbitrând în eşaloanele competiţionale prahovene în prima parte a sezonului şi este posibil chiar să părăsească CJA Prahova!
Din păcate, pe lista FIFA nu a “mai fost loc” pentru niciun arbitru de la noi din judeţ, deşi, prin promovarea în eşalonul doi, asistenta Bianca Florea ar fi avut şansă să fie nominalizată de către Comisia Centrală a Arbitrilor pe unul dintre cele 4 locuri disponbile. Cine ştie, poate la anul….
Iată lista arbitrilor români care vor activa la nivel internațional în anul 2019:
“Centrali”: Marius Avram, Marcel Bârsan (nou), Sebastian Colțescu, Horațiu Feșnic, Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs și Radu Petrescu.
Arbitri asistenți: Ovidiu Artene, Valentin Avram, Alexandru Cerei, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu, Vasile Marinescu, Mircea Orbuleț, Octavian Șovre și Vladimir Urzică.
“Centrali” fete: Iuliana Demetrescu, Alina Peșu, Cristina Trandafir.
Arbitri asistenți fete: Daniela Constantinescu, Petruța Iugulescu, Alexandra Apostu și Mihaela Țepușă.
Arbitri futsal: Vlad Ciobanu, Ovidiu Curta, Daniel Deca și Bogdan Hanceariuc
Arbitri fotbal pe plajă: Attila Balint, Dumitru Balaban, Ionel Boharu Predescu.
Toți arbitrii noi incluși pe lista FIFA vor participa în perioada 27 – 31 ianuarie 2019 la un seminar ce va avea loc la Lisabona, în Portugalia.