F. T.

Marți, 4 decembrie, în timpul unor activități de prevenire și combatere a furturilor din autovehicule, o echipă din cadrul Secției nr. 1 – Poliția Municipiului Ploiești a prins doi tineri care aveau un comportament ciudat, ușor de remarcat și de un civil, darămite de oamenii legii !
Aceștia au fost conduși la sediul poliției, pentru verificări, concluzioându-se că indivizii, domiciliați în Ploiești, în vârstă de 15, respectiv 20 de ani, sunt bănuiți de comiterea unor furturi din nu mai puțin de cinci din autovehicule, comise în Bucov, Blejoi și Ploiești chiar în aceeeași zi de marți.
În legătură cu modul de acțiune al celor doi infractori, reprezentanții IPJ Prahova precizeazaă: “Aceștia profitau de faptul că părțile vătămate își lăsau bunuri la vedere în habitaclu (genți, telefoane, laptop, borsete), pe care le sustrăgeau, după ce spărgeau geamul portierei. În cazul furtului unui laptop și a unei genți în municipiul Ploiești, acestea au fost sustrase din portbagajul lăsat neasigurat câteva minute de către proprietarul autovehiculului”.
În plus, ambii mai sunt suspectați și de faptul că în noaptea de 30 noiembrie spre 1 Decembrie, ar fi distrus un perete al unei cafenele din Ploiești.
Dar, fărădelegile comise de cei doi nu se opresc aici. Tot cu ocazia audierilor, oamenii legii au mai stabilit că, în noaptea de 3 spre 4 decembrie a.c., împreună cu un alt bărbat, în vârstă de 20 de ani, din Filipeștii de Târg, ar fi pătruns prin efracție în incinta unei librării din Ploiești, de unde au furat 10.000 de lei.
Minorul în vârstă de 15 ani urmează să fie expertizat din punct de vedere psihiatric, în vederea stabilirii existenței discernământului, ieri aflându-se internat într-un centru de plasament. În privința celorlalați doi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus cercetarea lor… în stare de libertate.