Petre Apostol

Ieri, ploieşteanul de la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia, Sebastian Mihail Enache, şi-a făcut debutul în Cupa Mondială de Skeleton, evoluând în cadrul etapei a doua din acest sezon competiţional, care s-a desfăşurat pe pârtia de la Winterberg, din Germania.
După două clasări între primii 20 în Cupa Europei, elevul antrenorului Marius Ene – atât la clubul prahovean, cât şi la lotul naţional – nu a reuşit să se califice în manşa finală a rundei din Cupa Mondială. Sebastian Enache a încheiat pe locul 26, ultimul, prima manşă, fiind cronometrat cu timpul de 58.39 secunde, deşi a fost al 23-lea la start, încheind cu o întârziere de 2.28 secunde faţă de primul clasat, rusul Alexander Tretiakov.
Doar primii 20 de sportivi au evoluat în manşa finală, care a fost câştigată tot de către Tretiakov, acesta impunându-se cu o diferenţă de 83 de sutimi de secundă faţă de următorul clasat din ierarhia generală, germanul Axel Jungk. Podiumul a fost completat de Sungbin Yun, din Coreea de Sud, care a fost la doar o sutime de secundă în urma reprezentantului Germaniei.
În vârstă de 20 de ani, Sebastian Enache reprezintă unul dintre tinerii de perspectivă ai României la această disciplină sportivă olimpică, în sezonul trecut situându-se pe locul al zecelea la Campionatele Mondiale de Juniori.