F. T.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii prahoveni au depistat pe șoselele prahovene mai mulți conducători auto care se aflau sub influența alcoolului. Concret, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, au fost întocmite șase dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului !
“Trei dintre cei șase au fost depistați în urma testării etilotest, fiind găsiți cu o concentrație alcoolică din sfera răspunderii penale, aparatul indicând valori între 0,44 – 0,91 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Un al patrulea, identificat sâmbătă seara de polițiștii din Ploiești, se afla la volan având o concentrație alcoolică (indicată tot de etilotest) de 1,18 mg/l. Toți patru au fost conduși la spital, în vederea recoltării de probe de sânge, fiindu-le întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului”, se specifică în comunicatul poliției prahovene.
Alți doi șoferi “certați cu legea” (după cum îi categorisesc pe bună dreptate reprezentanții IPJ Prahova) au fost depistați în trafic de polițiștii din Boldești-Scăeni și Bușteni, însă au refuzat testarea cu etilotestul sau recoltarea de probe biologice de sânge.
Cum era și normal, și acestora le-au fost întocmite dosare penale.