V. Stoica

Două produse vândute și în marile magazine de bricolaj din județul Prahova trebuie retrase de la vânzare, după ce producătorul, prin distribuitorul din România, a atenționat retailerii asupra riscurilor pe care le pot prezenta pentru persoanele care le folosesc, mai ales pentru că este vorba despre substanțe antimucegai care pot să provoace mari probleme globului ocular.
Conform unei atenționări adresate prin intermediul Autorității Naționale de Protecția Consumatorilor, producătorul a două spray-uri antimucegai – Ceresit Stop Mucegaiului pentru baie 500 ml și Ceresit Stop Mucegaiului All in One 500 ml – a decis să transmită solicitarea de retragere de la raft a celor două produse de curățenie.
Potrivit alertei, în unele cazuri este posibil să se desprindă capul de pulverizare de corpul recipientului din plastic în care se află substanța împotriva mucegaiului, cauzând stropirea persoanei care îl folosește. Prin urmare, dacă unii stropi intră în contact cu ochii este un pericol iminent de rănire a globului ocular, fiind necesară de urgență clătirea ochilor cu apă rece timp de cel puțin 10 minute și prezentarea de urgență la un medic oftalmolog.
În cazul în care produsul respectiv a fost folosit deja, recipientul se poate arunca la gunoi, însă dacă a fost utilizat doar parțial, pentru evitarea accidentelor produse de eventuala desprindere a pulverizatorului, se recomandă deversarea lichidului antimucegai în vasul de toaletă în care în prealabil să nu fi fost aruncate sau folosite alte substanțe chimice de curățare.
Distribuitorul acestui produs va organiza returnarea tuturor recipientelor respective de către comercianți, până la finalul lunii
ianuarie 2019.
Consumatorii care au cumpărat deja produsele antimucegai menționate vor fi despăgubiți după completarea unui formular online, putând solicita informații suplimentare la numărul de telefon 021 2032692, pentru a li se comunica metoda de despăgubire, care poate fi cash sau tichete valorice.