Petre Apostol

La propunerea Federaţiei Române de Tenis, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a înfiinţat primul lot olimpic al României la tenis de câmp, care a fost prezentat oficial la Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucureşti.
Printre cei 12 componenţi ai lotului olimpic al României se regăseşte şi jucătoarea ana bprahoveană Ana Bogdan. În vârstă de 26 de ani, sportiva din Sinaia a încheiat sezonul, pentru prima oară în carieră, între cele mai valoroase 100 de jucătoare ale lumii, ocupând locul 76 în clasamentul WTA, după ce, anul trecut, se afla pe locul 115 mondial la final de sezon. În plus, 2018 a fost primul an în care a pătruns în Top 100, cea mai bună clasare a sa fiind poziţia 59, înregistrată în data de 2 iulie.
De remarcat că Ana Bogdan şi-a egalat, anul acesta, cea mai bună performanţă la turnee din circuitul WTA, fiind prezentă în două semifinale la întreceri de categorie International. Dar, jucătoarea prahoveană a realizat şi cel mai bun parcurs al său la un turneu de Mare Şlem, ajungând în turul al treilea la Australian Open, în luna ianuarie, în vreme ce la Roland Garros şi la US Open s-a oprit în al doilea tur.
„Avem o generaţie de tenis fantastică. Eu cred în ea, iar faptul că Federaţia Română de Tenis a înaintat propunerea de a constitui un lot olimpic, atât la masculin, cât şi la feminin, denotă faptul că intrăm într-o normalitate şi că vom fi o echipă şi mai puternică. Le urez bun venit şi aşa cum toţi sportivii din lotul olimpic au toate condiţiile pentru a face performanţă, COSR le va asigura toate condiţiile şi sportivilor de la tenis”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, cu ocazia prezentării lotului olimpic de tenis de câmp.
Cei 12 componenţi ai lotului olimpic al României la tenis de câmp sunt Simona Halep (nr. 1 WTA), Mihaela Buzărnescu (24 WTA), Irina Begu (67 WTA), Ana Bogdan (76 WTA), Sorana Cîrstea (85 WTA – absentă de la prezentarea lotului), Monica Niculescu (100 WTA), Alexandra Dulgheru (147 WTA), Irina Bara (158 WTA), Raluca Olaru (dublu, 44 WTA), Marius Copil (60 ATP), Horia Tecău (dublu, 27 ATP), Florin Mergea (dublu, 576 ATP). Dintre aceştia, doar Horia Tecău şi Florin Mergea au în palmares o prezenţă pe podiumul olimpic, cucerind medaliile de argint în proba de dublu la ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, care a avut loc în 2016, la Rio de Janeiro, în Brazilia.