V. Stoica

Serviciile sociale destinate fie persoanelor vârstnice, fie copiilor proveniți din familii dezorganizate și ajunși în centre de plasament pot fi dezvoltate de către autoritățile locale prin depunerea de proiecte pentru obținerea de finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020.
Primăria Slănic va depune cererea de finanțare destinată înființării unui centru social de zi pentru persoane vârstnice, pe strada Justiției din localitate, prin reamenajarea unei clădiri comerciale și transformarea acesteia într-un imobil care să le vină în ajutor, pe perioada zilei, bătrânilor din oraș.
Consilierii locali din Slănic au aprobat și cofinanțarea din partea localității cu suma de 75.141 de lei, reprezentând 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
Se estimează că, în urma înființării acestui centru social, peste 1000 de persoane vârstnice – femei și bărbați cu vârsta de peste 65 de ani – vor beneficia de servicii sociale pe perioada zilei.
Centrul social de zi pentru bătrâni ar urma să funcționeze într-o actuală clădire comercială, care va fi modificată și supraetajată, pentru a putea corespunde scopului din proiect. Schimbări vor fi realizate în întregul imobil, atât la exterior, cât și la interior.