F. T.

Odată cu prima ninsoare mai serioasă din această iarnă, angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova s-au mobilizat fie pentru deszăpezirea căilor de acces către spitale, sau pentru înlăturarea zăpezii de pe drumuri, fie pentru salvarea de vieţi omeneşti.
Astfel, după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei, sâmbătă, „48 de jandarmi şi 12 autospeciale din dotarea instituţiei au intervenit pentru deszăpezirea căilor de acces la şase spitale din judeţul Prahova”.jandarmi - urgente
Totodată, un efectiv de 14 jandarmi a acționat în zona DN 1D (porţiunea de drum Ciorani – Cioceni – n.n.), pentru deszăpezirea drumului, care era blocat din cauza zăpezii viscolite și troienite. După intervenţia utilajelor care au degajat artera de circulaţie de troienele de zăpadă, efectivele de jandarmi au acţionat cu ajutorul lopeților pentru deszăpezirea mai multor autoturisme și autocamioane blocate. În timpul intervenţiei, un copil de aproximativ o lună, împreună cu mama acestuia, din Fulga, rămaşi blocaţi în nămeţi, au fost transportaţi cu autovehiculele jandarmeriei la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

La Slănic, intervenţie pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, ieri, că 16 judeţe, printre care şi Prahova, au fost afectate de zăpadă, viscol şi vânt puternic. Potrivit IGSU, la nivel naţional, pompierii militari alături de reprezentanţii autorităţilor locale au acţionat pentru deblocarea mai multor autovehicule care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a mai multor arbori şi stâlpi doborâţi din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic.
Potrivit aceleiaşi surse, în judeţul Prahova, pe raza localităţii Slănic, autorităţile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toţi pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz la hotelul unde erau cazaţi, ieri fiind făcută precizarea conform căreia autocarul urma să fie preluat atunci când condiţiile de drum vor permite.
În acest context, IGSU recomandă şoferilor să urmărească permanent atenţionările transmise de autorităţi, să se informeze asupra stării drumurilor şi să îşi echipeze autoturismele pentru circulaţia în regim de iarnă.