•  Cele mai frecvente semne ale hipotensiunii sunt ameţelile, tulburările de echilibru, transpiraţiile, senzaţia de leşin sau leşinul. În mod normal, sportivii, nefumătorii, femeile mai slabe au tensiune arterială mai mică. “Cei care au hipotensiune au un risc mai mic de boli de inimă sau de rinchi, accidente vasculare, însă pot suferi traumatisme în timpul leşinului”, subliniază medicul cardiolog Florin Mitu, potrivit Doctorul zilei.
  •  „Hemoroizii sunt vene dilatate din plexul venos hemoroidal, asemănătoare cu varicele. Ele nu au cum să se micşoreze, nu s-a descoperit nicio substanţă activă medicamentoasă care să aibă acest efect asupra lor, hemoroizii nu trec de la sine. Aceste vene, odată mărite, cresc încet, încet, până în ultimul stadiu, când ies la exterior şi nu mai intră. Soluţia o reprezintă tratamentul chirurgical. Tratamentele locale cu creme, geluri, promovate destul de agresiv, nu fac altceva decât să niveleze mucoasa, să o vindece pe moment, dar permit hemoroizilor să crească mai departe şi, bineînţeles, cu apariţia de complicaţii din ce în ce mai grave”, explică medicul primar chirurg Dan Andronesi, scrie Click.
  •  Strungăreaţa – diastema medina – reprezintă un spaţiu mai mare de 0,5mm între cei doi dinţi frontali şi, chiar dacă este vizibil doar în momentul în care zâmbim sau vorbim, această distanţă întree dinţi poate afecta vorbirea, în special în cazul pronunţiei literelor ”s” şi ”t”. „Copiii sunt cei mai frecvent afectaţi de diastemă, însă de multe ori în cazul lor problema este temporară şi ar trebui să se corecteze după ce dinţii încep să cadă. La adulţi însă, diastema este cel mai adesea permanentă şi va necesita tratament pentru a elimina spaţierea dintre dinţi. Cea mai frecventă cauză a strungăreţei este nepotrivirea dintre dimensiunea maxilarului şi cea a dinţilor.”, explică medicul Mihaela Dan, potrivit CSID.