Petrolul nu a pus încă antrenor, după ce a expirat şi “interimatul” lui Mugurel Cornăţeanu, dar, până la lămurirea situaţiei băncii tehnice, lucru care se spune că s-ar putea întâmpla în urma unei şedinţe de analiză care va avea loc săptămâna aceasta, are de “tras” de pe urma unui litigiu cu fostul tehnician, Leo Grozavu.
Pe rolul Camerei de Soluţionare a Litigiilor, din groyavu bcadrul Federaţiei Române de Fotbal, a apărut dosarul numărul 308/CL/2018 – proces care a avut, deja, primul termen, în care antrenorul cu care galben-albaştrii au început sezonul, demis după o serie de rezultate slabe, reclamă neplata sumei de bani, care se înţelesese să-i fie plătită, după semnarea rezilierii.
CNSL-ul a luat act de memoriul depus de Grozavu şi a decis un nou termen, în 10 ianuarie 2019, dar, este clar, finalitatea litigiului nu poate fi alta decât… plata banilor, interesant fiind faptul că, într-o perioadă în care strategia, pregătirea, mandatul lui Grozavu au fost apreciate la cel mai înalt nivel, totuşi, a fost nevoie de un memoriu din partea antrenorului pentru a-şi recupera “suma compensatorie”!

 

Danci a semnat cu SCM Gloria Buzău!

Clasată pe locul 3 în ierarhia la zi a eşalonului secund, Petrolul a început să facă şi “curăţenie de iarnă”, de săptămâna trecută chiar, primii doi jucători la care s-a renunţat fiind anunţaţi vineri, igroyavu car alţi 2-3, se spune, vor urma săptămâna aceasta. Chiar dacă nu au ajuns la “evaluarea” unui nou antrenor, doi fotbalişti s-au despărţit, “pe cale amiabilă”, de gruparea ploieşteană, ambii fiind mijlocaşi centrali. Este vorba despre Cristian Danci (30 ani) şi Antonio Cruceru (22 ani), cei care şi-au încheiat angajamentele după doar 5 luni petrecute în galben-albastru.
Antonio Cruceru a bifat 12 jocuri în tricoul „galben-albaştrilor” pe parcursul stagiunii de toamnă, marcând un gol în întâlnirea cu Luceafărul Oradea, în vreme ce Cristi Danci a adunat 11 prezenţe pentru formaţia ploieşteană, fără realizări notabile. Interesant este că acesta din urmă a fost prezentat deja la o nouă echipă, liderul din Seria I a diviziei C – SCM Gloria Buzău – “semnându-l” imediat pe cel care a bifat şi Liga I, în CV, la echipe precum Botoşani sau Gaz Metan Mediaş.
“Semne de întrebare” privind continuarea activităţii la Ploieşti sunt şi în privinţa altor jucători, Ciocâlteu, Tamuz şi chiar portarul Tordai urmând să fie “evaluaţi” săptămâna aceasta.

 

Amical cu Rotor Volvogradgroyavu amical

Oficialii Petrolului au anunţat coordonatele cantonamentului pe care echipa ploieşteană îl va efectua, înainte de startul returului, în Turcia.
Astfel, „lupii” se vor pregăti în Antalya, între 28 ianuarie şi 9 februarie, cartierul general urmând să şi-l stabilească la Aska Lara Resort&Spa (foto). Pe parcursul stagiului, formaţia ploieşteană va susţine cel puţin patru jocuri de verificare, primele două adversare fiind, deja, cunoscute: pe 30 ianuarie, meci cu FK Belasica (Macedonia, prima ligă), iar pe 2 februarie, test cu Rotor Volgograd (Rusia, liga a doua). Aflaţi, în această perioadă, în vacanţă, petroliştii îşi vor relua antrenamentele la începutul anului viitor, în jurul datei de 7 ianuarie.

 

Interes pentru golgheterul Ligii a II-a

groyavu intereslPetrolul caută să realizeze câteva achiziţii “pentru Liga I” în această iarnă, lista “posibililor” cuprinzând şi numele atacantului Ionuţ Adrian Voicu – cel care are la activ 14 goluri, până acum, în tricoul celor de la Daco-Getica. Trecut prin Liga I, pe la Voluntari, Voicu a reuşit o primă parte de sezon foarte bună, la ultimul meci al echipei sale, pierdut cu Academica Clinceni, el fiind „supervizat” din tribune de către oficialii petrolişti Cristi Vlad şi Octavian Grigore.
Pe lista jucătorilor „interesanţi” pentru „lupi” se află şi un fost golgheter al eşalonului doi, Bogdan Chipirliu, şi el cu cariera în regres, legitimat în prezent la Astra, dar care a evoluat în prima parte a sezonului doar la echipa „satelit” în câteva meciuri, fiind o bună perioadă accidentat.
În acest moment, Petrolul îi are în „topul” marcatorilor pe Marinescu – venit mai târziu la echipă, şi pe Arnăutu, amândoi cu câte 8 reuşite.