Marian Dima

Ploieşteanul Florin Pârvu, aflat în al treilea an de antrenorat în China, încheie sezonul cu o performanţă deosebită pentru el – un titlu obţinut alături de echipa Under 17 din Henan!
Performanţa este una deosebită, în condiţiile în care au participat la turneul găzduit de oraşul Beihai 28 de echipe campioane ale provinciilor de unde provin, echipa pregătită de Pârvu reuşind un turneu perfect, cu o victorie în semifinale cu 3-0 în faţa celor de la Hanzhou şi cu un succes, 1-0, în finală, contra echipei Beijing BSU Academy! „ A fost un turneu deosebit, cu echipe foarte bune, în care se investeşte, venite după ce au câştigat campionatele regionale. Adversara din finală, de exemplu, a avut un antrenor principal venit de la Wolsburg, cu licenţă PRO, preparator fizic sârb şi antrenor cu portarii din Cehia” – povesteşte Pârvu.china b
Posesor al licenţei „PRO”, de asmenea, Pârvu poartă discuţii pentru a trece la nivel de seniori în China, sau, de ce nu, în România. „Chiar dacă îmi este foarte bine aici şi iau în calcul serios rămânerea la Henan, pentru că ştiu academia foarte bine, sunt obişnuit cu oraşul, totuşi, îmi doresc să fac, pe cât de curând posibil, un pas înainte, să revin la antrenarea unei echipe de seniori, chiar şi în eşaloanele inferioare din China. Liga a II-a are aici un nivel foarte bun, şi Liga a III-a este una în care îţi poţi face meseria foarte bine. Din păcate, deşi am în plan revenirea în fotbalul românesc, nu ştiu cât de curând va fi posibilă, dar, cine ştie, poate vacanţa de iarnă îmi va aduce o surpriză plăcută” – spune Pârvu.