F. T.

Se vede treaba că nici polițiștilor și nici jandarmilor prahoveni nu prea le pasă de gerul de-afară, ci preferă ca, în loc să stea la gura sobei, să efectueze descinderi. Și nu oriunde, ci taman la Centre de Plasment sau la câte-o casă în care locuiesc copii amărâți…
Ce-i drept, primii care au început seria acțiunilor polițienești au fost reprezentanții IPJ Prahova, care au “descins”, luni, la Centrul ce Plasament din Breaza, de unde au ridicat bunuri în valoare de… ajutor jandarmi
Ne scuzați, am greșit ! Au împărțit daruri copiilor, de Moș Nicolae, la Centrul de plasament din oraș, unde se află 45 de copii instituționalizați. La vederea polițiștilor, micuții au tresărit, dar nu de frică, ci de bucurie, ei primind daruri constând în dulciuri, fructe, sucuri.
Facem precizarea că există nu suspiciunea rezonabilă, ci chiar certitudinea – confirmată de către IPJ Prahova – că darurile au fost cumpărate din contribuțiile benevole ale polițiștilor brezeni. Deci, nu a fost adus niciun prejudiciu bugetului consolidat al statului, ci bucurie copiilor.
ajutor politieVăzând sau auzind – deși varianta cea mai plauzibilă este că din proprie inițiativă – despre acțiunile oamenilor legii de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, nici jandarmeria prahoveană nu s-a lăsat mai prejos.
Astfel, miercuri, în frunte cu colonelul Liviu Coman, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Prahova, reprezentanți ai instituției au mers în comuna Șirna, unde locuiesc doi copii orfani. Casa în care locuiau micuții nefiind racordată la rețeaua electrică, jandarmii prahoveni le-au oferit cadou un generator electric și combustibilul pentru acesta, amenajându-le, totodată, și instalația aferentă. Generozitatea jandarmilor nu s-a oprit însă aici, în casa respectivă fiind adus și un pom de Crăciun cu instalație ornamentală, alimente și obiecte de uz caznic.