• PNL a propus revocarea lui Dragnea și a lui Iordache
• PSD nu a supus la vot

Ședința de ieri a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL, afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului. La un moment dat, la tribună a venit vicepreședintele Camerei Deputaților, a susținut că preia conducerea ședinței și a supus la vot toate solicitările opoziției, deși avea microfonul tăiat. Cei din opoziție aflați în sală au votat cu mâna ridicată, iar ulterior liderii PNL, USR, PMP au susținut pe rând că Liviu Dragnea a fost revocat ca urmare a acestui vot, potrivit Hotnews.
Mișcarea PNL a fost o încercare de a testa voturilor celor de la PSD-ALDE, după ce coaliția a rămas fără două voturi necesare pentru a avea majoritatea, ca urmare a plecării a patru deputați PSD la partidul lui Victor Ponta.
Solicitarea în plen a fost făcută de liderul deputaților liberali, Raluca Turcan. Pe de altă parte, cei din PSD și ALDE au încercat să se mobilizeze de dimineață și nu era clar dacă cei din opoziție ar fi avut șanse de reușită. „În niciun caz nu voi supune votului”, a spus Iordache, care le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache susține că reprezentanții PNL nu cunosc regulamentul. „Astăzi (n.n. – ieri) stăm pe procedură, să Iordacheînvățăm regulamentul. Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi dacă nu este unanimitate din partea liderilor de grup”, a mai explicat Iordache. Turcan a amenințat chiar cu greva parlamentară. Iordache a decis închiderea ședinței la ora 11.30, dar aceasta s-a reluat pentru vot final. Din lipsă de cvorum, ca urmare a unui boicot al opoziției, aceasta a fost suspendată. Turcan a cerut și schimbarea procedurii de vot, să fie prin ridicare de mâini, întrucât au fost probleme cu sistemul electronic care „votează la dispoziția conducerii Camerei Deputaților.”
PNL a depus un proiect de hotărâre pentru revocarea lui Dragnea din fruntea Camerei, pe motiv de încălcare a regulamentului și a Constituţiei. Acesta a fost însă respins în Biroul Permanent.
Liberalii susțin și că Iordache a încălcat regulamentul prin faptul că a condus ședința fără să fie desemnat să facă acest lucru și că ar fi trebuit ca ședința să fie condusă de Carmen Mihălcescu.