F.T.

Că se întâmplă ca pădurarii sau jandarmii să fie agresaţi chiar de către cei prinşi în flagrant furând material lemnos din pădurile Romsilva, nu mai este neapărat o noutate. O demonstrează recentul caz din Vaslui, unde un pădurar a fost bătut cu bestialitate de hoţii de lemne, fiind necesară internarea lui în spital.
În Prahova, în urmă cu aproximativ un an, de asemenea, un angajat al Direcţiei Silvice Prahova care a surprins în flagrant indivizi care furau din pădure ca-n codru, a fost, de asemenea, ameninţat cu toporul.
Dar ce, numai pădurarii să fie agresaţi ? Angajaţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ ) Prahova fac excepţie ? Nu!
Este drept că nu s-a ajuns încă la reacţii din partea contravenienţilor de genul celor două amintite mai sus, dar iată ce se precizează într-un comunicat de presă al IJJ în legătură cu un eveniment care a avut loc sâmbătă, 3 noiembrie a.c, ziua în amiaza mare: „Un echipaj de jandarmi ce executa o acţiune punctuală pe raza localităţii Sângeru a reţinut două persoane în vârstă de 39 de ani şi, respectiv, 42 ani de ani, care transportau cu două căruţe material lemnos fără aviz de însoţire ( adică, furat – n.n.). În urma măsurătorilor, a rezultat o cantitate de 2,6 metri cubi, esenţă plop. Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea Legii 171/ 2010, art. 19, alin. 1, lit. b, cu amendă în valoare de 5000 lei, fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentantului Direcţiei Silvice Prahova”.
Numai că, după cum se precizează în acelaşi document de presă al jandarmilor prahoveni „acţiunea jandarmilor a fost îngreunată de intervenţia altor cetăţeni de etnie romă din localitate, care au intervenit în apărarea contravenienţilor”.
Cu alte cuvinte, „Hoţul strigă hoţul”, dar tot e bine că totul s-a terminat doar cu scandal, nu şi cu – Doamne fereşte ! – persoane internate în spital…