F. T.

După ce ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au făcut, la începutul săptămânii, curățenie printre șmenarii și agenții comercianți din județ –
reamintim, au dat amenzi de peste 46.000 de lei – miercuri, dis-de-dimineață (între orele 5 și 8), polițiști ai Secției Rurale din Puchenii Mari au executat o razie în vederea prevenirii, combaterii și sancționării comerțului stradal, precum și pentru menținerea siguranţei rutiere.
În acest context, au fost legitimate 84 de persoane (patru avertizate), au fost controlate 71 autovehicule (36 de verificări etilotest), precum și 12 societăți comerciale și 5 producători agricoli.
În urma abaterilor constatate, oamenii legii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale (dintre care nouă pentru comerț ilicit), în valoare de aproximativ 43.000 de lei, și au confiscat de la comercianții din zonă mărfuri în valoare de aproape trei mii de lei (legume și produse de panificație). Totodată, au fost reținute trei permise de conducere și două certificate de înmatriculare.
Nici polițiștii din Urlați nu au stat, în aceeași zi de miercuri, cu mâinile în sân; au legitimat 25 de persoane, au controlat 25 de autovehicule, aplicând 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape două mii de lei.