Petre Apostol

La Sibiu, în Sala Transilvania, s-a desfăşurat tradiţionala competiţie de dans sportiv Transylvanian Grand Prix, organizată de Fantasy Dance Sibiu și Fan Dance Club Braşov. De asemenea, în cadrul evenimentului au avut loc, în premieră naţională, două campionate mondiale de dans sportiv: Campionatul Mondial de Juniori II la secțiunea dansurilor standard, respectiv Campionatului Mondial de Senior I (peste 35 de ani) la secţiunea 10 dansuri.
La startul celor două campionate mondiale au fost prezenţi peste 200 de sportivi din 43 de ţări din întreaga lume. Iar la competiţia mondială de seniori I, perechea formată din Sorin Dumitru Şimon şi Florentina Constantin, ambii componenţi ai clubului Silhouette Ploieşti, a obţinut primul titlu mondial la dans sportiv, devansându-i pe reprezentanţii Germaniei, Erik Heyden şi Julia Luckow, în vreme ce campionii mondiali de la ediţia precedentă, Ruben Viciana Lopez şi Eva Moya, din Spania, s-au clasat pe poziţia a III-a.
De menţionat că, în cadrul evenimentului de la Sibiu, România şi-a mai trecut în palmares o medalie de bronz, prin perechea formată din sportivii Bătrânu Răzvan-George şi Dică Ana-Maria, din Timişoara, la competiţia mondială pentru juniori II.
Cu medalia de aur obţinută de reprezentanţii ploieşteni, România a ajuns la cota 3 în acest an, fiind pe locul secund în 2018, alături de Italia, pe prima poziţie în această ierarhie situându-se Rusia, care deţine 10 titluri mondiale.