Miliardarul Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului din perioada 2002-2013, donează 1,8 miliarde dolari către Johns Hopkins University, universitatea unde a studiat, a informat, luni, presa americană, preluată de Mediafax.
„Niciun absolvent de liceu bine pregătit nu ar trebui să aibă probleme să intre la colegiu din cauza contului bancar al părinţilor ei sau lui. Cu toate acestea, se întâmplă tot timpul”, a subliniat Bloomberg, în advertorialul din NYT.
De-a lungul timpului, miliardarul american a mai făcut donaţii în valoare cumulată de 1,5 miliarde de dolari către aceeaşi universitate, sub formă de sprijin pentru cercetare, pentru profesori şi direct donaţii financiare.
De asemenea, până la donaţia anunţată duminică, Bloomberg a mai donat pentru diverse cauze o sumă de 6,4 miliarde de dolari, inclusiv cea de 1,5 miliarde de dolari către Johns Hopkins University.
Bloomberg este considerat drept a 14-a cea mai bogată persoană din lume, datorită unei averi de 46,3 miliarde de dolari, iar cea mai mare parte din această avere se datorează deţinerii unui pachet de 88% din gigantul media şi de informaţii financiare Bloomberg LP.
El a fondat acest business în 1981, împreună cu Thomas Secunda, Duncan MacMillan şi Charles Zegar, după ce a fost concediat din poziţia de bancher de investment banking pe care o deţinea la Salomon Brothers. În prezent, Bloomberg LP generează venituri anuale de 9 miliarde de dolari.