F.T.

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au organizat o razie, pe raza localităților Vălenii de Munte, Slănic, Plopeni și Boldești-Scăeni, având ca scop identificarea celor care efectuează acte de comerţ ilegal, dar şi a celor care fac scandal în zona localurilor de alimentație publică (discoteci, cluburi, baruri, terase etc.). La acțiune au participat polițiști de ordine publică, poliție rutieră și de combatere a criminalității economice, precum și lucrători jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești, respectiv ai Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Prahova.
În acest context, au fost verificați opt agenți economici, au fost legitimate 820 de persoane şi controlate 427 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 de lei. În plus, au fost confiscate diverse bunuri, constând în sticle cu vin, cu suc, cu apă, cu bere de diverse sortimente, acestea din urmă însumând aproximativ 10.000 de lei.
Totodată, cu ocazia raziilor care au avut drept obiect unităţile de alimentaţie publică, au picat în plasă şi doi şoferi, cărora le-au fost săltate permisele auto.