F. T.

Polițiștii spun că “ Zilnic, se fură din pădurile prahovene. Jandarmii nu se lasă nici ei mai prejos și reamintesc că “Săptămânal cel puțin, sunt prinși prahoveni cu atelaje hipo transportând lemne furate”. Personalul Direcției Silvice Prahova – și așa puțin la număr – nu mai știe încotro să se împartă… Iar mai nou, se fură material lemnos și de pe terenul care a aparținut, cândva, celor trecuți în neființă. Adică, morți…
La Provița de Sus, de exemplu, oamenii legii din localitate au identificat un bărbat din localitate care furase de pe proprietatea unui consătean doi arbori de anin negru -, pe care îi transporta cu un atelaj hipo. Este drept că acesta a fost amendat cu 1.000 de lei, dar paguba rămâne pagubă, sub formă de cioată.
Dar, odată ce la Provița de Sus a fost furat lemn, de ce nu s-ar întâmpla același lucru și la Provița de Jos, nu ? Acolo, polițiștii din Câmpina au prins doi tineri din localitate, care furaseră din fondul forestier național aparținând Ocolului Silvic Sinaia doi arbori esență fag. Ce-i drept, amândoi au recunoscut furtul, dar asta nu i-a scutit de amenzi: unul a fost sancționat cu 1.500 de lei, iar celălalt – cu 3.000 de lei. Materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic din Sinaia.
Un caz hilar s-a petrecut însă în Vărbilău, unde doi bărbați au pătruns pe proprietatea unei femei decedate, de unde au tăiat un salcâm. Ghinionul lor a fost că au fost identificați de către moștenitorii defunctei, care i-au dat pe mâna poliției. Iar reprezentanții Ocolului Silvic Slănic au recuperat materialul lemnos și le-au dat câte-o amendă de câte 4.000 de lei fiecăruia.